Helsinki Volleylle 3 - 1 voitto kauden päätösottelussa

14.3.2011

Helsinki Volley voitti Siilinjärven Saletin 3 - 1 kauden päätösottelussa. Helsinki (City) Volley jatkaa ykkössarjassa myös tulevalla kaudella 2011 - 2012.

Helsinki Volley kohtasi lauantaina kotiottelussaan Siilinjärven Saletin. Päivän ottelun panoksena oli ykkössarjapaikan säilyttäminen kaudelle 2011 - 2012. Helsinki Volley voitti ensimmäisen kohtaamisen viikko sitten Siilinjärvellä 3 - 0.

Vierasjoukkue Saletti oli kovan paikan edessä, heidän olisi pitänyt voittaa päivän kamppailu suoraan kolmessa erässä, jonka jälkeen otteluparin voittaja olisi ratkossa ns. kultaisessa erässä. Helsinkiläisille sen sijaan riitti sarjapaikan säilyttämiseen yhden erän voitto. Asetelma otteluun oli helsinkiläisten kannalta hyvä, mutta kuten citykissat arvelivatkin, saivat he vastaansa aivan eri joukkueen kuin mitä vastaan he olivat pelanneet Siilinjärvellä.
 
Siilinjärveläiset lähtivät otteluun todella kovalla asenteella ja ensimmäinen erä vierasjoukkueelle 25 - 20. Hyvästä valmistautumisesta huolimatta helsinkiläiset eivät saaneet toiseenkaan erään omaa rentoa peliä käyntiin, kun taas vastustaja jatkoi rohkean pelin pelaamista. Erä eteni tasaisesti loppumetreille asti, kunnes savolaiset saivat pienen etumatkan citykissoihin. Hetken jo näytti, että vierasjoukkue olisi laittanut helsinkiläiset ahtaalle ja ottanut myös toisen erän. Elina Sillanpää veti kuitenkin kynnet esiin ja syötti kylmähermoisesti pari suoraa pistettä ja sai citykissat tasoihin. Ottelu eteni jatkopalloille ja ratkesi lopulta helsinkiläisille 26 - 24. Näin sarjapaikka oli varmistettu.
 
Vaikka ottelun tärkein panos oli ratkennut toisen erän jälkeen, jatkoivat salettilaiset hyvää pelaamistaan ja helsinkiläiset saivatkin tehdä kovan työn kolmannessa erässä, joka päättyi lopulta kotijoukkueen eduksi 27 - 25. Ottelun neljäs erä oli myös tiukkaa erän puoliväliin asti, kunnes helsinkiläiset ottivat syötöillään kaulan ja vei erän nimiinsä 25 - 18. Näin koko ottelu Helsinki Volleylle 3 - 1 (20-25, 26-24, 27-25, 25-18).
 
Vastustajalle kiitos hyvästä ottelusta ja hienosta taistelusta. 
 
Kiitos myös yleisölle kannustuksesta lauantaina ottelussa ja koko kaudella!
 
Tervetuloa seuraamaan Helsinki Volleyn otteita ykkössarjan otteluihin myös tulevalla kaudella.