Helsinki Volley urakoi kolme ottelua viikon sisällä

23.1.2012

 

Naisten 1-sarjan ylempi jatkosarja jatkui sunnuntaina 15.1. kun HEL Volley sai myöhäisillan vieraaksi tutun naapurin, Kappa Volleyn. Syksyn runkosarjassa joukkueet kohtasivat jo kahdesti ja molemmat joukkueet voittivat tuolloin kotiottelunsa.

Tällä kertaa Helsinki Volley hallitsi peliä vieden tiukan ensimmäisen erän tappion 23-25 jälkeen toisen ja kolmannen erän näytöstyyliin 25-10 ja 25-18. Helpot erät johtivat tasaisempaan neljänteen erään jossa pisteitä kerättiin puolin ja toisin. Erävoitto vieraille 20-25.

Näin päädyttiin viidenteen erään. Lentopallo on laji, missä enemmän pisteitä tehnyt ja ottelua pääosin hallitseva joukkue ei välttämättä voitakkaan ottelua. Tämä nähtiin ja koettiin kyseisenä sunnuntaina. Ottelun voitto oli täysin omissa käsissä, mutta, mutta, mutta…

Ottelun hallinta ja kova työ haihtui viiden viimeisen mustan minuutin aikana. Muuten niin mainiosti toiminut hyökkäyspeli murentui eikä puolustuskaan saanut palloja enää pelastettua peliin. Ottelu päättyi kuin varkain vastustajan voittoon. Harmin tunne oli luonnollisesti iso mutta onneksi kuitin paikka koittaisi jo viikon kuluttua sunnuntaina, kun joukkueet kohtaavat toistamiseen vuorostaan Kappa Volleyn kotikentällä.

 

Välissä pelattiin kuitenkin Varalaa vastaan keskiviikkona 18.1. Ottelu alkoikin lupaavasti, ensimmäinen erä hoidettiin kotiin pistein 25-22. Sitten hiipi väsymys - tai jotain... Vaikka tässäkin ottelussa oli pisteet tarjolla, niin kovin hengetön ja vaisu peli ei antanut kyllä mahdollisuutta niiden viemiseen. Ei, vaikka kaikki saivat mahdollisuuden. Ei, vaikka kaikkea mahdollista kokeiltiin. Ottelu Varalalle 1-3 (25-22, 17-25, 22-25, 23-25)

 

Kaikesta on otettava opiksi. Niin tappioistakin. Jos oli keskiviikkona joukkueen ilme vaisu, niin sunnuntaina 22.1 se oli - todellakin - kaikkea muuta. Pelaajien "Ilon kautta voittoon" -teema puri. Helsinki Volley oli ottelun alusta alkaen hurmunhei-tuulella. Tulostaululla komeili hetkessä numerot 0-7. Kappa Volley lamaantui ja erä vartissa meille 12-25.

Toinenkin erä alkoi tehokkaasti. Kaveri tuli kuitenkin rinnalle, mutta meillä oli itseluottamus kohdallaan ja pistein 24-26 siirryttiin pitkälle erätauolle. Tasatahtiin mentiin myös kolmas erä. Tällä kertaa kotijoukkueelle 27-25. Neljäs erä samoin pistein, mutta erä puolestaan meille 25-27. Hyvää ylemmän 1-sarjan taistelua molemmilta joukkueilta.

 

Nyt on päästy siis takaisin voittojen tielle.Kotimatkalla oli kiva hehkutella: 

Ilo - Ilme - Itseluottamus ! - Ja ne tuuletukset :-) Näillä mennään.