Varala jälleen vahvempi

21.2.2012

 

Team Varala on pelannut 1-sarjan ylemmän jatkosarjan pelejä kevätkaudella hyvin vaihtelevilla kokoonpanoilla. Muutama sen pelaajista kun pelaa samaan aikaan liigapelejä ja joskus reissussa on oltu muista syistä johtuen kapeammalla pelaajamateriaalilla.

 

Lauantain ottelussa Tampereella Varalalla oli parhaimmisto paikalla eikä Helsinki Volley löytänyt keinoja nuorten maajoukkuetyttöjen voittamiseen. Varala pelasi vahvaa hyökkäys- ja torjuntapeliä. Tiiviimpää torjuntaa ja tehokkaampaa hyökkäyspeliä olisi vaadittu myös HEL Volleyltä, jotta pisteistä olisi voitu tosissaan taistella.

Ensimmäinen erä oli Varalan hallintaa alusta saakka. Voitto heille pistein 25-18. Toisessa erässä oli Helsinki Volleylläkin mahdollisuutensa. Tasaisesti mentiin aina tilanteeseen 19-19 saakka. Sitten Varala repäisi tarvittavat pisteet erävoittoon 25-20. Kolmannessakin erässä edettiin tasaisesti 20 pisteen tienoille mutta Team Varala oli jälleen parempi lopussa. Ottelu puhtaasti heille 3-0.

 

Helsinki Volley matkustaa ensi sunnuntaina ylemmän jatkosarjan viimeiseen vierasotteluun. Tällä kertaa Savon suuntaan Kuopioon. Klo 17.00 alkavassa ottelussa kohdataan ensimmäistä kertaa toisen lohkon syyskauden kakkonen Puijo Wolley. Panoksena kahden viimeisen viikkon otteluissa on ylemmän jatkosarjan sijojen 2-5 selvittely ennen pudotuspelien alkamista.

 

Rovaniemen Woman Wolley on käytännössä jo 1-sarjan voiton varmistanut. Kun Varala poistuu kuvioista niin Helsinki Volley, Kappa Volley, Puijo Wolley ja Nurmon Jymy järjestäytyvät sijoille 2-5. Toiseksi ja kolmenneksi tullut saa pudotuspeleissä vastaansa alemman jatkosarjan voittajan, neljäs ja viides pelaavat puolivälierät keskenään.