Nuorisotuomarikoulutus 5.10. ja 12.10. Kisahallilla

16.10.2012

Seura päätti jo viime keväänä, että junnuille järjestetään toivottu tuomarikoulutus syksyllä. 5.10. järjestettiin teoriaosuus Kisahallin kokoushuoneessa ja 12.10. ns. käytännön osuus suoritettiin sitten kentän puolella.

Kouluttaja ei päässyt helpolla, koska seuramme tytöt olivat erittäin aktiivisia kysymystensä kanssa ja aito kiinnostus välittyi takariviin asti. Mukana oli myös jopa muutama vanhempi. Hienoa nähdä myös vanhemmat mukana junnujen toiminnassa, muuallakin kuin kannustamassa turnauksissa.

Kentän puolella tytöt päästettiin testaamaan tuomarointia vuorotellen muiden pelatessa. Kuuleman perusteella (kirjottaja itse ei ollut toisella kertaa mukana) tilanteet saattoivat muuttua hieman sirkusmaisiksi, koska pelikentällä haluttiin hieman jekutella sen hetkistä tuomaria aika ajoin. Tilanteita myös "lavastettiin" valmentajien ja kouluttajan toimesta, jotta katsottiin huomasiko tuomarivuorossa ollut tyttö virheelliset tilanteet, esimerkiksi väärin tehdyt vaihdot yms. Kaikki tilanteet kumminkin huomattiin ja tuomarikokelaat selvittivät tilanteet kunniakkaasti.

Seuraava koulutustilaisuus on joulukuun puolella ja silloin kouluttaudutaan tekniikkakoulun puitteissa! Kaikki Nalelaiset ovat tervetulleita :)