HEL Volley nappasi tikkarin Nurmon Jymyltä

13.1.2013

 

N 1-sarjan ylempi jatkosarja pyörähti käyntiin la 12.1. kun Helsinki Volley kohtasi kotonaan Nurmon Jymyn. Neljännessä erässä näytti vahvasti siltä, että Nurmo vie kolme pistettä mukanaan, mutta niin vaan kotijoukkue vei kuin veikin ottelun 5. erään ja nappasi lopulta 3-2 voiton.

Ensimmäinen erä mentiin HEL Volleyn komennossa. Laidoista tapettiin palloja hyvin ja lopussa Miran kolme ässäsyöttöä sinetöivät erän lukemin 25-17.

Toinen erä oli puolestaan Nurmon näytöstä. Kotijoukkueelta ei tuntunut onnistuvan mikään ja vastaavasti Jymyltä onnistui kaikki. Erä selvästi vieraille taitavan passarin tahdittamana 14-25.

Kolmannen erän alku oli jälleen kotijoukkueen hallintaa. Hyvillä hyökkäyksillä ja syötöillä oltiin jo 14-6 johdossa. Sitten alkoi vieraiden kiri. Erinomaisella puolustukselle ja tehokkailla hyökkäyksillä jymyttäret saivat HEL Volleytä kiinni. Kotijoukkue johti vielä 23-22, niin erä lopussa vieraille 23-25.

Neljännessä erässä Nurmon hyvä vire jatkui. Hetkessä 1-7 johto ja vielä 14-21. Mutta sitten heräsi kotijoukkue: kokeneet pelaajat piiskasivat omansa taisteluun ja tehokkaaseen taka-ajoon. Loistava tsemppi johti iloiseen erävoittoon pistein 26-24.

Viides erä lähti tasaisissa merkeissä liikkeelle. Erän keskivaiheilla kotijoukkue nykäisi neljän pisteen eron. Erä lopulta 15-12 ja näin isot pisteet jakoon: Helsinki kaksi ja Nurmo yksi. Ottelun parhaana palkittiin Nurmon Jymyn passari Maja Potpara ja Helsinki Volleyn Katju Puskala.

- Vuoristorataa, kommentoi HEL Volleyn valmentaja Börje Henriksson. Erien sisälläkin tekemisen taso vaihteli. Hakemista oli vielä niin torjunnan kuin hyökkäystenkin ajoituksessa. Tyypillistä näin tauon jälkeen. En kuitenkaan epäile hetkeäkään, ettemmekö saa peliämme loksahtamaan kohdalleen hyvinkin pian.