Nalelle tunnustusta laadukkaasta juniorityöstä

16.1.2013

Naarasleijonat sai hienot arviot loppuvuodesta toteutetun Sinettiseura-auditoinnin tuloksena. Taustalla on Nuoren Suomen koordinoima Sinettiseuratoiminta, jossa Naarasleijonat on ollut mukana useita vuosia. Säännöllisesti toteutettavien auditointien tarkoituksena on varmistaa, että työtä tehdään urheilevan lapsen parhaaksi.

Vuonna 1992 aloitettu Sinettiseuratoiminta on tarkemmin ottaen Nuoren Suomen ja urheilun lajiliittojen yhteinen toimintamalli, joka rakentuu lapsen ja nuoren parhaan edistämiselle - lapsen kasvun ja kehityksen tukemiselle sekä lapsuuden kunnioittamiselle. Toimintaa määrittelevät Sinettikriteerit.

Sinettikriteerien mukaisesti lasten ja nuorten urheilussa tärkeää on ilo, innostus, oppiminen ja kehittyminen sekä kaveruus ja yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua. Sinettiseuratoiminnan tavoitteena on löytää seurassa yhteinen toimintatapa ja periaatteet, joilla laadukasta lasten ja nuorten toimintaa voidaan toteuttaa.

Nale ja muut sinettiseurat ovat lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja. Ne ovat aktiivisia ja kehityshaluisia seuroja - lajiensa ja paikkakuntiensa parhaita! Sinetin saaminen on seuralle kunnia-asia, mutta se tuo seuralle myös vastuuta. Sinetti on lupaus laadusta.

Sinettiseurat tekevät arvokasta työtä lasten ja nuorten urheilun parissa. Laadukkaan toiminnan mahdollistavat aikuiset - vanhemmat, ohjaajat, valmentajat, seurajohtajat ja muut toimijat - jotka ovat tietoisia kasvatusvastuustaan ja esimerkkiroolistaan.

Lue lisää: http://www.nuorisuomi.fi/sinettiseurat