Helsinki Volleyllä kaksi peliä - 10 erää - kaksi voittoa !

24.1.2013

 

Viikonloppuna Helsinki Volley pelasi kaksi ottelua. Molemmat venyivät viisieräisiksi. Voitto molemmista kartutti pistepussia neljällä pisteellä ja

Helsinki Volley johtaakin nyt ylempää jatkosarjaa neljän pelatun ottelun jälkeen 11 pisteellä.

  

Lauantaina HEL Volley kohtasi kotisalissaan ykköslohkon runkosarjan kakkosen Puijo Wolleyn. Liekö etelän kova pakkanen kangistanut kotijoukkueen pelaajat, kun kaksi ensimmäistä erää liike ja peli-ilme oli jokseenkin hukassa ja otteet sen mukaisia. Näin kaksi ensimmäistä erää vieraille helpohkosti 23-25 ja 15-25. 

 

Kaikenlaista herättelyä kokeiltiin niin valmentajan, joukkueen johdon kuin yleisönkin taholta ja 3. erässä toivottu muutos peliotteisiin sitten tulikin.

Syöttö-, passi- ja hyökkäyspeli alkoi olla sitä mihin on totuttu -> nopeasti 5-1 johto. PuWo kiri kiinni, mutta sitten HEL Volley nykäisi uudelleen ja meni menojaan erävoittoon pistein 25-18.

 

Neljäs erä oli sitten jo suorastaan ilottelua, kun keskaritkin pääsivät hyökkäyksiin mukaan. HEL Volley vei ja Puijo Wolley vikisi. Erä kotiin pistein 25-12.

 

Ottelun voittaja ratkaistiin 5. erässä. PuWo oli saanut rivinsä järjestykseen. Tasatahtiin mentiin aina tilanteeseen 7-7 ja puolia vaihdettiin PuWon johtaessa 7-8. Kotijoukkue oli tappiolla jo 9-12 kun Sara asteli syöttöruutuun. Helin upeat puolustukset Sarin näppeihin, tarkat hyökkäykset verkolta ja alkukankeudesta huolimatta HEL Volley otteluvoittoon. Helin liberopeli vakuutti parhaan pelaajan arvoisesti.

 

 

Erityisen tiukkaa vääntöä oli taistelu pisteistä sunnuntaina Nurmossa.  

Nurmo oli saanut riveihinsä Tanja Eteläahon, joka SM- ja maajoukkuerutiinillaan tappoikin palloja kenttään hyvällä teholla. Ensimmäinen erä Jymylle 25-23.

 

Toinen erä oli tasokasta ja kovaa taistelua jokaisesta pisteestä. Tasaisesti mentiin 19-19 pisteisiin saakka. Erän lopussa HEL Volleyn tarkentunut hyökkäyspeli palkittiin erävoitolla pistein 26-28.

 

Pitkän tauon jälkeen Helsinki Volleyn hyvä vire jatkui. Torjuntakin saatiin kohdilleen, syötöt ja hyökkäykset purivat. Erä HEL Volleylle 21-25.

 

Neljäs erä oli virheiden sävyttämä. Molemmat joukkueet saivat pisteitä toistensa helpoillakin virheillä. Erä Jymylle 25-22.

 

Jälleen kerran ratkaisua haettiin 5. erästä. Erä alkoi täysin HEL Volleyn komennossa. Sarin ja Saran syöttövuoroilla oltiin jo 1-7 johdossa.

Erä vakuuttavasti 9-15 ja otteluvoitto 2-3. Parhaan pelaajan palkinnot pokkasivat Sari ja Sara.