HELSINKI VOLLEY KELLISTI KUUSAMON LAUANTAINA 0-3

30.1.2013

 

Helsinki Volley pelasi sekä vieras- että kotiottelunsa Pallo-Karhuja vastaan Kuusamossa viime viikonloppuna. Asetelmat otteluille olivat mielenkiintoiset. Molemmat joukkueet olivat voittaneet oman lohkonsa syksyn runkosarjassa. Ennen lohkovoittajien kohtaamista Helsinki Volley oli ehtinyt pelata ylemmässä jatkosarjassakin jo neljä ottelua ja voittanut ne kaikki. Pallo-Karhut oli puolestaan pelannut tammikuussa alkaneessa jatkosarjassa vasta kaksi ottelua. Heillä oli takanaan kuitenkin peräti 16 ottelun voittoputki syksystä tammikuun 26.1.2013 saakka. Silloin se nimittäin katkesi, kun Helsinki Volleyn tuli ja pelasi Kuusamon kumoon runsaassa tunnissa lukemin 0-3.

 

Lauantain ottelussa ensimmäinen erä mentiin tunnustellen ja tasatahtiin 10-10 tilanteeseen saakka. Sitten Pallo-Karhut menivät Elina Markkasen syöttövuorolla jo 16-11 johtoon. Aikalisän jälkeen HEL Volley kiri puolestaan Mira Järveläisen syöttövuorolla PaKan pistejohdon kiinni ja jälleen oltiin tasatilanteessa, 18-18. Erän lopussa Helsinki Volley hyökkäsi monipuolisemmin, torjui ja puolusti tarkasti. Erä päättyi pisteisiin 20-25.

 

Toinen erä alkoi HEL Volleyn komennossa. Silken, Katjun, Sarin ja Saran ässäsyötöt olivat mannaa, Mirvan&Miran ja laitureiden torjunnat todella upeita. Hetkessä mentiin 10-16 johtoon. Piste pisteeltä PaKa saavutti kunnes oltiin tasatilanteessa 20-20. Viimeiset pisteet Katjun ja Silken hyökkäyksillä. Erä Helsinki Volleylle 24-26.

 

Kolmas erä alkoi myös tasaisesti 7-7 tilanteeseen saakka. Sitten Katjun ja Annin syöttövuoroilla karattiin näyttävien torjuntojen siivittäminä peräti 17-25 erävoittoon. Parhaana palkittiin Sara. Mainitsemisen arvoista ottelussa oli myös loistava liberopeli. Heli kun tuntui kerkeävän joka paikkaan ja nosti kovatkin hyökkäykset erinomaisesti ylös.

 

- Hyvä torjunta ja puolustus, kommentoi valmentaja Börje Henriksson.

 

- Peli pysyi hyvin meidän otteessa. Koko joukkue onnistui, kiteytti puolestaan kapteeni Sari Tauriainen.