Spurtteja ja Urheilijaksi kasvamisen -teematiistai Nalen junnuille 16.4.2013

17.4.2013

Emmi näyttää mallia
Vauhdin huumaa
Seuraa johtajaa
Paikoilla, valmiina - HEP!
Hyvä minä, hyvä me - hyvä meidän joukkue!
Emmi Lindholm ja Katju Puskala, haastattelijana Mia Ollila.

Tiistaina Kisiksellä piisasi vauhtia kun Nalen C- ja D-tytöt oli kutsuttu teema-tiistain treeneihin ja keskustelutilaisuuteen.

Ilta alkoi tunnin treeneillä, joissa teemana oli nopeus salibandy-oppien mukaisesti. Harjoitukset veti salibandy-konkari Emmi Lindholm. Illan tavoitteena oli lajien välisen yhteistyön myötä kehittää sellaisia ominaisuuksia, jotka ovat molemmille yhteisiä. Näitä löytyi hienosti nopeus-teeman ympäriltä: räjähtävä voima, nopea liikkeelle lähtö, vauhdin pysäytys sekä suunnanmuutokset pallon vaihtaessa suuntaa. Tytöillä hiki virtasi heidän kirmatessa spurtista toiseen.

Tunnin harjoitusten jälkeen vuorossa oli keskusteluosuus, jossa teemana oli Urheilijaksi kasvaminen. Haastattelussa oli Emmin lisäksi Helsinki Volleyn Katju Puskala ja Nale2:sen pelaaja/valmentaja Nora Isomäki.

Yhteistä kaikille haastateltaville oli rakkaus joukkueurheiluun ja he kannustustivat tyttöjä asettamaan selkeät tavoitteet - olipa sitten kyse Power Cupin voitosta, SM-pokaalin nostamisesta pään päälle tai sinivalkoisen paidan päällepukemisesta. Töitä se vaatii ja ilman fysiikkaharjoittelua sekä vapaa-ajalla tapahtuvaa pallon kanssa pelailua näitä ei saavuteta. Myös nukkumiselle ja syömiselle haastateltavat antoivat paljon painoarvoa.

Näillä ajatuksilla on hyvä suunnata kohti ensi viikon fysiikkatestejä, lähestyvää Power Cupia ja takuuvarmoja kesän merkkejä: loikkatreenejä!