VAMPULAN URHEILIJAT - HELSINKI VOLLEY 3-2

15.10.2013

HEL Volley koki kauden ensimmäisen tappionsa Huittisissa Vampulan Urheilijoita vastaan lukemin 3-2.

Vampula aloitti vahvasti ja karkasi heti ensimmäisessä erässä enimmillään 7-2 ja 14-8 johtoon. Helsinki Volley sai kuitenkin vähitellen juonesta kiinni ja tasoitti hyvillä keskihyökkäyksillä 16-16 ja vielä 20-20. Erän lopussa muutama laitahyökkäys harmillisesti yli rajojen ja erä kotijoukkueen nimiin 25-23.

Toinen erä pelattiin tasaisemmin 19-19 pisteisiin saakka. Vampula oli kuitenkin jälleen lopussa tarkempi ja vei erän 25-21.

Pitkän tauon jälkeen Vampulan hurmos jatkui. Se iski hetkessä taululle numerot 5-0. Nyt oli HEL Volley jo selkä seinää vasten - aikalisän herättely tuotti kuitenkin toivotun tuloksen. Tahtotila kaivettiin esiin, löytyi jalat, liike lisääntyi, tarkkuus parani ja pallo alkoi saada kyytiä. Vampulan etumatka kirittiin kiinni. Tasatilanteen 11-11 jälkeen HEL Volley meni menojaan ja etenkin Silke (Niskala) tappoi palloja kenttään parhaan pelaajan arvoisesti. Erä HEL Volleylle 16-25.

Neljännestä erästä muodostuikin sitten ottelun trilleri. Vampula tavoitteli vimmatusti täyttä pistepottia ja Helsinki Volley teki kaikkensa estääkseen sen. Peräti 18 kertaa oltiin erän aikana tasapisteissä. Yleisö eli täysillä mukana ja peli näytti hyvinkin tehokkaalta ja viihdyttävältä. Erä päättyi Mirjan (Tuure) "yhden naisen torjuntaan" 26-28.

Viidennen erän alku oli kolmannen erän alun toisinto. Helsinki Volley ei saanut koottua itseään 4. erän huikean voiton jälkeen, vaan ote herpaantui ja palloja hapuiltiin yksi toisensa perään hakoteille. Vampula käytti tilaisuutensa hyväkseen ja nakutti pisteitä nopeaan tahtiin. Puolia vaihdettiin tilanteessa 8-2. Erä päättyi ikävästi rajatuomarin mokaan eräpisteisiin 15-8.

Ottelua leimasi molempien joukkueiden ailahtelevaisuus. Välillä hyökättiin, torjuttiin ja puolustettiin näyttävästi ja seuraavassa hetkessä helppoja palloja sössittiin ja aloitussyöttöjä tuhrittiin todella paljon molemmin puolin. Nämä perussuoritukset varmasti paranevat kauden edetessä. Ailahtelevaisuutta oli näin kauden alussa havaittavissa myös päätuomarin tulkinnoissa.

Vaikka Helsinki Volley sai kotiin viemiseksi yhden pisteen, tipahti se kuitenkin sarjatilanteessa paalupaikalta kolmanneksi. Mesto nousi kärkeen voittamalla Ylöjärven 3-0. Kausala on toisena samoilla pisteillä, mutta paremmalla eräsuhteella, Helsinki Volleyn kanssa. 1-sarjan lohko 2 on äärettömän tasainen, neljä joukkuetta kahden pisteen sisällä ja viidentenä oleva Vampulaa tulee kovaa perässä.

Jokainen ottelu, erävoitto ja piste on tärkeä jatkoa ajatellen. Vain lohkon kolme parasta jatkaa yläjatkosarjassa. Seuraava mahdollisuus kartuttaa pistetiliä on sunnuntaina, kun HEL Volley matkaa Kausalan Yrityksen vieraaksi.