HELSINKI VOLLEYN KAUSI PÄÄTTYI VÄLIERIIN

27.3.2014

 

 

Helsinki Volleyn puolivälieräottelu pelattiin sunnuntaina 23.2.2014 Töölön Kisahallissa. Uusitun sarjajärjestelmän mukaan puolivälieräotteluita on vain yksi.                 HEL Volley oli varmistanut ylemmän jatkosarjan neljännellä sijalla kotiedun. Vastustajaksi saapui hienoinen ennakkosuosikki, ylemmän jatkosarjan viides, Nurmon Jymy. 

Erittäin jännittävä ja vaiherikas ottelu päättyi kahden hävityn erän jälkeen kotijoukkueen makeaan 3-2 voittoon erin 20-25, 21-25, 29-27, 25-20, 15-9. Voitto tarkoitti sitä, että HEL Volley jatkaa neljän parhaan joukkoon ja saa välierissä vastaansa Kuusamon Pallo-Karhut. Nurmon Jymylle tappio oli puolestaan karvas. Olihan joukkue satsannut ulkolaisvahvistuksiin ja asettanut tavoitteekseen liigan.
 
Välierissä myös useilla ulkolaisvahvistuksilla täydennettyä Kuusamon Pallo-Karhuja vastaan eivät enää HEL Volleyn farmipelaajapainotteisen joukkueen rahkeet riittäneet. Selkeät 3-0 tappiot sekä koti- että vierasotteluissa lopettivat pyristelyn armotta ja kausi oli paketissa.
 
Mitä kaudesta jäi käteen? Yleisesti ottaen kesäharjoittelu ja syksyn runkosarja meni mukavasti. Takapakkia toi tosin parin pelaajan siirtyminen liigaan ja yksi yllättävä lopettamispäätös juuri ennen sarjan alkua. Siitä kuitenkin vielä selvittiin, mutta vahvojen yleispelaajien loukkaantumiset heikensivät joukkueen tehoja jo liikaa. Farmipelaajista ja nuorista kehityspelaajista saimme arvokasta apua, mutta haasteet olivat liian kovat. Joukkueen vaikeuksiin nähden neljättä sijaa 1-sarjassa voidaan pitää erittäinkin hyvänä saavutuksena.
Mainittavaa on varmaan sekin, että 1-sarjan finaalissa pelasivat vastakkain Vampulan Urheilijat ja Kuusamon Pallo-Karhut - ainoat joukkueet, joita HEL Volley ei pystynyt menneen kauden aikana voittamaan. Näiden tilastojen valossa oikeat joukkueet olivat finaalissa.
 
Ihan sitä ei saatu mitä lähdettiin hakemaan. Kipinä jäi itämään ja poltetta on aistittavissa. Päättyneestä kaudesta on taas otettava opiksi se mitä opittavaa on ja uutta kohti mennään. Itse asiassa paljon suunnitelmia on jo tehtykin. Niistä kerromme lisää ihan lähipäivinä.
Nyt on kuitenkin aika kiittää pelaajia, valmentajia ja muita mukana olleita tukihenkilöitä, HEL Volleyn taustalla olevia seuroja Naarasleijonia ja Poliisien Palloseuraa, sponsoreita ja ennen kaikkea yleisöä. Yleisö oli tällä kaudella parasta mitä Kisahallissa on nähty. Kiitos hyvästä kannustuksesta - toivottavasti tapaamme jälleen ensi kaudella.