Seppo Hoivala Helsinki Volleyn päävalmentajaksi

28.3.2014

Seppo Hoivala

HEL Volleyn 1-sarjassa pelaavan kilpajoukkueen kehittämisessä on otettu ensimmäiset askeleet valmennuksen suhteen. Helsinki Volley on tehnyt päävalmentajasopimuksen Seppo Hoivalan (46) kanssa.

Hoivalalla on vahva pelaajatausta: hän on edustanut SM-tasolla Oriveden Ponnistusta, Etelä-Kuopion Ilvestä ja viimeisimpänä KUPS Volleytä pelaten lähes 300 SM-sarjapeliä ja parikymmentä miesten A-maaottelua. Pelaajauran jälkeen vietetyn hiljaiselon jälkeen Hoivala palasi lajin pariin, kun oma tytär aloitti lentopallon. Tämän myötä hän on ollut mukana juniorivalmennuksessa valmentaen kuluvana kautena Espoo Lentiksen A-tyttöjä. Samalla joukkueella tytöt ovat pelanneet myös naisten 2-sarjaa. Kausi on mennyt tavoitteiden mukaisesti. A-tytöt ovat varmistaneet SM-finaaliturnauspaikan ja 2-sarjassa on edetty jo välieriin eli kahdeksan parhaan joukkoon.

Valmennuksessa Hoivala uskoo vahvasti tekemiseen – aktiiviseen ja positiiviseen tekemiseen – oikotietä ei ole. Lajitekniikka, suoritusteho ja suoritusvarmuus ovat totta kai etusijalla, mutta myös fysiikka tulee olemaan isossa roolissa kokonaiskehityksen kannalta.

"Juniorivalmennuksen jälkeen tämä mahdollisuus on uusi ja jännittävä, mutta samalla erittäin mielenkiintoinen. Päällimmäisenä on toki vielä saattaa meneillään oleva kausi Espoo Lentiksen kanssa maaliin saakka, mutta kieltämättä olen alkanut jo miettimään myös tulevan kauden kuvioita - odotan sitä innolla!"