Kakkosjoukkueen ensimmäisen kierroksen saldo 4 voittoa

3.11.2014

Nale 2 matkusti sunnuntai-iltana Malmin Helmi Centeriin Tapanilan Erän vieraaksi. Erä oli lohkossa toiseksi viimeisenä, joten peliin lähdettiin ennakkosuosikkina.

Pelin alku mentiin tasatahtiin, kun Erä torjui ja puolusti hyvin. Etenkin vastustajan keskitorjujat pelasivat hyvin ensimmäisessä erässä. Nalen vastaanotto oli kuitenkin niin hyvällä tasolla, että passari Jenna Thomson pääsi pyörittämään peliä vapaasti ja laiturit pääsivät lyömään palloa vapaasti vastustajan keskitorjujien vahtiessa nopeaa hyökkäystä.

Toisessa erässä keskitorjujien kanssa sovittiin hieman erilaista hyökkäysvaihtoehdoista, joissa tarkoituksena oli saada vastustajan pitkät keskitorjujat liikkumaan. Taktiikka toimikin erinomaisesti ja Naarasleijonien molemmat keskarit tekivät hyvin pisteitä. Myös syöttö parani tähän erään eikä Erän vastaanotto pysynyt mukana.

Kolmanteen erään kotijoukkueen torjunta ei päässyt enää ollenkaan Nalen hyökkääjiin kiinni ja tyhjää tilaa löytyi jatkuvasti vastustajan kentästä. Tehot jakautuivatkin laajalle rintamalle.

Illan saldo oli selkeä 0-3 (20-25, 11-25, 17-25) voitto. Joukkue osoitti hyvää kärsivällisyyttä, koska turhautumista ei esiintynyt, vaikka etenkin ensimmäisessä erässä kotijoukkue tuntui osittain tuurillakin puolustavan palloja peliin. Erä oli hyvä torjumaan ja puolustamaan, jos joukkuetta ei saanut kunnolla liikkumaan. Pelin kulku muuttui, kun Nalen lyönnit eivät enää menneet suoraan puolustajia kohti.

Alkusarjan ensimmäinen kierros on nyt pelattuna ja Nale 2:n saldo on 4 voittoa, 0 tappiota. Pelit jatkuvat viikon tauon jälkeen sunnuntaina 16.11. Kisahallilla.