Nale 2 sai kakkossarjasta hopeiset mitalit ja nousupaikan

6.5.2015

Naarasleijonien kakkosjoukkue pelasi tiensä välierien kautta kauden finaaliturnaukseen. Finaalien perusteella Naarasleijonille avautui mahdollisuus sarjanousuun.

Naisten kakkossarja huipentui huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Jyväskylässä pelattuun neljän joukkueen finaaliturnaukseen. Nale sai paikkansa turnauksessa tiukan, Karhulaa vastaan käydyn välierätaiston päätteeksi. Välieräotteluista ensimmäisessä Nale otti varmalla pelillä 3-1 (26-28, 25-20, 25-22, 25-21) voiton Kisahallilla. Toinen kohtaaminen Karhulassa venyi kuitenkin kuudenteen eli ratkaisevaan jatkoerään. Ottelu oli hyvin vaihteleva ja joukkueet hallitsivat peliä vuorotellen hyvän syötön ansiosta. Kotijoukkueen äänekäs kannustus vaikutti myös Naarasleijonien peliin, ja lopulta peli kääntyi Karhulalle 3-2 (22-25, 25-21, 23-25, 25-19, 15-8). Vasta ratkaisuerän lopulla Nale päätti, ettei kausi pääty vielä tähän, ja vei kuudennen erän pistein 12-15.

Jyväskylän turnaukseen selviytyi Nalen lisäksi Oulunsalon Vasama, Jyväslentis ja Turun Isku. Ensimmäiseen peliin Nale ei vielä herännyt mukaan, vaan lopulta ykköseksi sijoittunut OsVa vei ottelun melko selvästi 2-0 (25-22, 25-19). Ajoittaiset nostovaikeudet ja erityisesti pehmeys verkkopelissä osoittautuivat suurimmiksi puutteiksi. Seuraavaan peliin JyLeä vastaan Nale innostui todella taistelemaan, kun kentän ulkopuolelta tuntui löytyvän kotijoukkueelle seitsemäskin pelaaja. Ottelu eteni hyvin tasaiseen tahtiin, mutta Nale oli sekä ensimmäisen että toisen erän lopussa vahvempi ja voitti pelin 2-0 (25-22, 25-21). Kolmannessa pelissä haluttiin ottaa kauden lopusta vielä kaikki irti ja peliä pelattiin täydet kolme erää. Ensimmäisessä erässä Nale ei saanut hyökkäystä vielä täysin kulkemaan, mutta toisessa erässä oma peli lähti käyntiin ja lopulta pisteet saatiin kotiin erin 2-1 (22-25, 25-12, 15-12).

Kaksi voittoa riitti turnauksen kakkossijaan, joten Jyväskylästä Helsinkiin tuotiin tuliaisina kaulassa hopeiset mitalit ja ykkössarjapaikka. Tulevaisuus on vielä avoin, mutta tässä vaiheessa Nale 2 kiittää kaikkia ystäviä ja tukijoita kannustuksesta!