Helsinkiin yhdistetty ykkössarjan joukkue edistämään tyttöjen huippulentopalloa

25.5.2015

Helsinki Volley 2 -joukkueen päävalmentajana toimii Gina Rask (keskellä) ja joukkueen johtajina Jaana Ylitalo ja Rita Fingerroos.

Lentopalloseurat PuMa-Volley ja Naarasleijonat ovat perustaneet yhdistetyn joukkueen Helsinki Volley 2: n naisten ykkössarjaan. Joukkue rakentuu 2-sarjasta nousseen Naarasleijonien joukkueen rungolle, jota täydentävät PuMan vanhemmat juniorit. Päävalmentajana toimii Gina Rask ja joukkueenjohtajana Rita Fingerroos.

Ykkössarjan joukkue ja sen kanssa yhteistyötä tekevät B- ja A-tyttöjen sekä 2-sarjan kokonaisuus tähtäävät nuorten pelaajien kehittämiseen. Seurojen visiona on luoda rakenteita tukemaan pyrkimystä saada pääkaupunkiseudulle naisten liigajoukkue, joka rakentuisi Helsinki Volley 1:n varaan. Ykkös- ja kakkossarjatason rakenteet luovat nuoremmille pelaajille kehityspolkuja kohti tätä huippua.

Seurojen välinen yhteistyö ja pääkaupunkiseudun urheiluakatemia tarjoavat nuorten kehityspolulle merkittävän lisämahdollisuuden. Rakenne on avoin yhteistyölle muiden pääkaupunkiseudun seurojen ja nuorten pelaajien kanssa.

Joukkueen käytännön toimista vastaa PuMa-Volley. Peliareenana tulee toimimaan Helmi Center Malmilla. Ykkössarjapelit pelataan sunnuntai-iltaisin. Sarja alkaa syyskuun lopulla.