Helsinki Volley ja HPK pistejakoon

22.11.2016

Kotijoukkue otteluvoittoon HPK- Akatemiasta 3-2 (25-11, 13-25, 21-25, 25-13, 15-10)

Helsinki Volleyn ykkösjoukkue käynnisti runkosarjan toisen kierroksen Kisahallissa HPK- Akatemiaa vastaan. Kauden avauspeli Hämeenlinnassa oli päättynyt HEL Volleyn 3-0 voittoon.  HPK halusi selvästi kuitata avauskierroksen tappion, ja tuli Helsinkiin neljän liigapelaajan voimin. Joukkueen nimekkäimpänä pelaajana kentälle asteli Noora Venho, joka sai runsaasti peliminuutteja HPK:n liigajoukkueen parin viikon takaisissa Mestarien liigan karsintaotteluissa.

Avauserään HPK lähti kuusikolla Noora Venho, Oona Yli- Pekkala, Pihla Pelkiö, Roosa Nieminen, Minttu Lemola, Maria Yli- Honkaluoma ja liberona Moona Mäkelä. Helsinki Volleyn avauskuusikkoon kuuluivat Tuuli Metsäkoivu, Siia Suonperä, Sonja Laitinen, Mona Kokko, Laura Kumpulainen, Johanna Oikari ja liberona Sara Tiihonen.

Erä alkaa vahvasti kotijoukkueen komennossa Tuulin syöttövuorolla. HPK:n peli ei tahdo käynnistyä, ja HEL Volley karkaa Siian ja Sonjan upeilla nelospaikan rajahyökkäyksillä 16-7 johtoon. HPK:n peli on sekaisin, ja liigapelaajat tekevät peräjälkeen alokasmaisia virheitä. Tilanteessa 22-10 Mona torjuu komeasti HPK:n Roosa Niemisen hyökkäyksen ja erä päättyy Johannan ässään 25-11.

Toiseen erään HPK tekee pelaajavaihdon, ja kuusikkopaikan saa Henrik Kososen 187-senttinen ja 16-vuotias tytär Silja. Vaihto on onnistunut, kun Silja ottaa erään kakkospaikalta viisi torjuntaa. Pitkää ottelua enteilevästi joukkueiden osat kääntyvät päälaelleen, kun HPK:n pelaajat esittävät hienoja otteita HEL Volleyn hermoillessa. HPK voittaa erän 13-25.

Kolmanteen erään Gina herättelee kotijoukkuetta antamalla Annika Warikselle ja Oona Laurellille kuusikkopaikat. Erän alussa nähdäänkin ottelun hienointa lentopalloa, kun molemmat joukkueet pelaavat korkealla tasolla. Tilanne repeää kuitenkin nopeasti ja HPK karkaa erityisesti Noora Venhon hienoilla suorituksilla 9-17 johtoon. Erän lopussa Gina hakee tuplavaihdolla pelille uutta suuntaa ja Tuulin ja Elinan kentälletulon myötä kotijoukkue aloittaa hurjan kirin. HPK ei kuitenkaan luovuta erävoittoa, vaan voittaa 21-25.

Neljännen erän HEL Volley aloittaa kuusikolla Tuuli, Siia, Sonja, Oona, Elina, Mona ja liberona Nea. Erä on alusta alkaen HEL Volleyn näytöstä ja varsinkin syötöllä tehdään hurjaa tulosta. Tilanteessa 15-6 HPK:n valmentaja Flavio Rocca antaa kaikille vaihtopelaajilleen peliaikaa. Loppuerän kotijoukkue pelaa nautiskellen Tuulin johdolla, joka pelaa kahdesti hyökkääjän tyhjälle verkolle. Mona ja Elina hoitavat loppunumeroiksi 25-13.

Ratkaisuerä alkaa tasaisesti, ja puolia vaihdetaan 8-6 tilanteessa. HEL Volley karkaa jo 9-6 johtoon, mutta HPK:n Roosa Nieminen ottaa komean torjunnan ja paukuttaa vastapallon kenttään, tilanne 9-8. Tilanteessa 11-10 pelataan ottelun hienoin ja ratkaisevin pallo, joka päättyy HPK:n Noora Venhon pitkäksi karkaavaan hyökkäykseen. Tilanteessa 12-10 Gina vaihtaa Johannan syöttämään ja yhden ässän ja kahden vaikean syötön jälkeen kotijoukkue voittaa viidennen erän 15-10 ja koko ottelun 3-2!

Joukkueiden parhaina pelaajina palkitaan HPK:n Oona Yli-Pekkala ja kotijoukkueen Siia Suonperä. Helsinki Volleyn pelit jatkuvat ensi sunnuntaina Malmilla, jossa nähdään kauden toinen paikallispeli HEL Volley 2 – HEL Volley 1 klo 15.45.

Tervetuloa kannustamaan!