Helsinki Volley hyvästeli kotiyleisön voitolla

26.2.2017

Kauden neljännessä keskinäisessä kohtaamisessa Helsinki Volley voitti Raision Urheilijat 3-2. Joukkueen kausi päättyy ensi viikonloppuna Kuopiossa.

Helmikuun viimeinen lauantai ja Helsinki Volleyn viimeinen kotiottelu kaudelle 2016–2017. Viime viikonlopun tappiot Ettalle ja Puijolle olivat vieneet kotijoukkueen mahdollisuudet selvitä ykkössarjan välieriin, mutta ottelussa riitti silti panosta: otteluvoitot olivat 2-1 neljättä kertaa tälle kaudelle verkon toiselle puolelle asettunutta Raision Urheilijoiden joukkuetta vastaan.

Helsinki Volleyn valmentaja Gina Rask antoi koko joukkueelleen vuorollaan peliaikaa ja mahdollisuuden näyttää kotiyleisölle vielä taitojaan. Raision Urheilijat pelasi pääosin kuusikolla Nelli ja Nea Valtonen, Iida Toivonen, Kati Nikula, Salla Jantunen, Nea Luntamo ja Emilia Helminen.

Ottelun ensimmäinen erä alkaa tasaisesti, kunnes lähestyttäessä kymmentä pistettä Oona Laurell ja Elina Pirttimäki kirittävät kotijoukkueen parin pisteen karkumatkalle. Helsinki Volley koittaa ottaa jo otetta erävoitosta Sonja Laitisen moukaroidessa nelospaikalta lukemiksi 14-9, mutta Raisio ei ole luovuttanut. Vieraat taistelevat pallon kerta toisensa jälkeen kisiksen lattianrajasta Helsinki Volleyn kenttäpuoliskolle, ja vievät erän 21–25.  

Toisen erän alkuun nähdään ottelun parasta peliä. Helsinki Volleyltä etenkin Johanna Oikari ja Siia Suonperä keräävät hienoilla suorituksilla pisteitä. Raision pelin sielu taas on Nea Valtonen, jonka ykköspaikan viistolyönnit ovat ylivoimaisen vaikeita puolustettavia kotijoukkueelle. Kotijoukkue ei anna tällä kertaa Raision kiriä johtoaan kiinni vaan voittaa erän 25-20.

Kolmas ja neljäs erä ovat ottelun kummallisimmat. Kolmannen erän Helsinki Volley aloittaa tuttuun tapaansa vahvasti ja johtaa parhaimmillaan 20–11. Loppuerässä Gina käyttää molemmat aikalisänsä ja runsaasti vaihtoja, mutta keinot eivät auta: Raisio voittaa 26–28. Neljännessä erässä Raisiolla ei taas ole eväitä haastaa kotijoukkuetta, vaan kaikkien pelaajien onnistuessa Helsinki Volley voittaa selvästi 25-15.

Viidennen erän ensimmäisissä palloissa Helsinki Volley näyttää, että se haluaa päättää kauden kotiottelut voittoon. Joukkue on muutaman pisteen turvallisessa johdossa koko erän ja loppuvihellyksen jälkeen ottelu päättyy iloiseen voitontassiin lukemin 15-9! Kauden ottelusarja Raisiota vastaan päättyy myös kotijoukkueelle 3-1.

Ottelun parhaina pelaajina palkitaan Helsinki Volleyltä Johanna Oikari ja Raision Urheilijoista libero Emilia Helminen.

Tiivissä ottelutahdissa pelattu jatkosarja päättyy Helsinki Volleyn osalta ensi viikonloppuna Kuopiossa lohkon todennäköisen voittajan Puijo Wolleyn vieraana. Puijo ja Etta jatkavat välieriin, jossa he kohtaavat toisen lohkon kaksi parasta joukkuetta. Ykkössarjan voittaja on selvillä finaalisarjan päätyttyä maaliskuun lopussa.