NALE:n Lentisliikkari – Leikkiä, naurua ja pallotemppuja

9.1.2018

NALE:ssa käynnistettiin 4-6 vuotiaille tytöille ja pojille lentisliikkaritoiminta syksyllä 2017. Liikkarissa on ollut syksyllä mukana noin 15 lasta ja toiminta jatkuu edelleen keväällä lauantai aamuisin Kisahallilla. Toimintaan haettiin keväällä 2017 Opetus- ja Kulttuuriministeriön seuratukea ja saatuamme avustuksen aloitimme suunnittelun ja osallistuimme esimerkiksi Liikuntaleikkikoulun ohjaaja koulutukseen.

Kisiksellä on ollut todella hauskaa lauantai aamuisin ja olemme kokeilleet eri liikkumistyylejä, useita eri juoksu- ja hippaleikkejä sekä paljon eri harjoitteita pallojen kanssa. Liikkari kestää 45 minuuttia ja suurin osa ajasta kuluu monipuoliseen liikkumiseen ja vielä tässä vaiheessa lentopallo kosketukset ja pelaaminen ovat olleet sivuosassa. Olemme kuitenkin päässeet jo kokeilemaan koppipeliä verkon yli ja iskulyöntiharjoituksiakin on tehty ilmapallojen kanssa. Enemmän pallo on ollut kuitenkin mukana heittoharjoituksissa, pompottelussa ja leikkimielisissä kisailuissa.

Lentisliikkarin tavoitteena on saada matalan kynnyksen liikuntaa lapsille ja samalla kehittää perusliikuntataitoja leikkien ja yksinkertaisten perusharjoitteiden avulla. Jokaiseen harjoituskertaan sisältyy myös pariharjoitteita ja ryhmäliikuntataitoja kehittäviä leikkejä, joissa esimerkiksi toisen kannustaminen nousee tärkeimmäksi tavoitteeksi.

Toiminta alkaa taas 13.1. 2018 ja jatkuu huhtikuun loppuun saakka.  Toivottavasti lentisliikkaritoimintaa nähdään myös tulevina vuosina. Tervetuloa!

 

Liikkariterveisin,

Ilona Siuro