Seuran esittely

Linkkejä

Toiminnan linjaus

Seuran joukkueet harjoittelevat ja pelaavat kotiottelunsa Helsingin keskustan alueella, pääasiassa Töölön kisahallilla.

1. Seuran tarkoitus

Naarasleijonat NALE ry on Helsingin ydinkeskustassa toimiva urheiluseura, joka tarjoaa elämyksiä lentopallon parissa sekä harraste- että kilpailutasolla.

2.   Eettiset linjaukset, arvot

·     HYMYSSÄ SUIN - ASENNE KUNNOSSA: Ylläpidämme tekemisen meininkiä. Teemme sen mihin ryhdymme tosissaan, mutta pilke silmäkulmassa.

·     OSAAVA SEURA: Panostamme koulutukseen ja seuran aktiivisia vapaaehtoisia kannustetaan kehittämään omaa osaamista. Seuran toimintatapoja kehitetään ammattimaisesti.

·     REILU SEURA: Uusille pelaajille on matala kynnys tulla mukaan ja he ovat taustasta riippumatta tervetulleita. Heidät otetaan lämpimästi vastaan. Pidämme joukkuehenkeä aktiivisesti yllä.

·     TEHDÄÄN YHDESSÄ: Arvostamme yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä, tarjoamme siihen aktiivisesti mahdollisuuksia. Arvostamme toisiamme ja käyttäydymme harjoituksissa ja pelimatkoilla urheilijalle sopivalla tavalla.

3.   Toiminnan painopistealueet ja tavoitteet

Seuran toiminnassa panostetaan tällä hetkellä erityisesti kahteen osa-alueeseen: Helsinki Volley -edustusjoukkueeseen sekä junioritoimintaan ja sen kehittämiseen.

Edustusjoukkue on lyhyellä tähtäimellä seuralle keskeisessä asemassa, ja seura tavoitteleekin naisten SM-liigapaikkaa muutaman tulevan vuoden aikana.

Tämä vaatii yhteistyötä alueen muiden seurojen kanssa, mutta myös oman toiminnan kehittämistä laaja-alaisesti. Nale panostaa koulutukseen ja seuran edustajat osallistuvat aktiivisesti eri foorumeissa niin lajin, kuin itsensä kehittämiseen. Myös valmennusosaamiseen panostetaan ja uusia valmentajia koulutetaan. Tämän lisäksi myös seuran muuta toimintaa kehitetään entistä ammattimaisemmaksi.

Juonioritoiminta puolestaan on seuran toiminnan keskiössä nyt ja pitkällä aikavälillä. Tavoitteena on tarjota lentopalloelämyksiä laaja-alaisesti eri ikäisille tytöille keskustan alueella sekä mahdollistaa kasvu aina kilpaurheilutason lentopalloilijaksi asti.

Junioritoiminnan ja edustusjoukkueen lisäksi seurassa harjoitetaan:

o   muuta aikuistoimintaa (2-joukkue ja 3-joukkue)

o   muuta vapaaehtoistyötä (seuran hallinto, joukkueenjohto jne.)

4.   Seuran käytännön toimintatavat

Hallitus

Isot linjat seuran toiminnalle luo hallitus, joka valitaan sääntöjen mukaisesti kevätkokouksessa. Hallitukseen kuuluu kahdeksan henkilöä, joista jokaisella on omat vastuualueet.  Toimintaa ohjaa “Seuran vuosikello”, jota hyödyntämällä varmistetaan, että asiat etenevät ja päätöksiä tehdään tarvitussa aikataulussa. Vuosikello ottaa kantaa esim. sarjailmoittautumisten aikatauluun, salivuorojen ja seuratukien hakemiseen, talkoiden vahvistamiseen jne. Hallitus kokoontuu keskimäärin 4-6 kertaa vuodessa ja koollekutsujana toimii seuran puheenjohtaja.

Talous

Seuran talous perustuu pääosin talkootöistä saataville tuotoille. Maksut seuran toimintaan osallistumisesta päättää hallitus, mutta joukkueet voivat halutessaan kerätä omia turnausmatka- ym. kuluja varten omia varoja. Seuran menot puolestaan koostuvat salivuokrista, pelaajalisensseistä, valmentajien kouluttamisesta, sarja- ja tuomarimaksuista sekä pelimatkoista. Talousasioiden koordinoinnista vastaa seuran rahastonhoitoja.

Viestintä

Seuran keskeisin ja kaikille näkyvä viestintäkanava on Nalen www-sivut (http://naarasleijonat.sporttisaitti.com). Seuran nettisivuilla löytyy tietoa joukkueista, niiden yhteyshenkilöistä, harjoitusaikatauluista sekä tulevista kotiotteluista. Tietojen ylläpitämisestä vastaa seuran tiedottaja. Lisäksi sivuilta on luettavissa otteluselostukset kaikista peleistä/turnauksista, kaikkien joukkueiden osalta. Ottelukuulumisten päivittämisestä vastaa joukkueiden sisältä nimetyt vastuuhenkilöt.

Joukkueet ja pienemmät kehitysryhmät käyttävät lisäksi sähköpostia, Facebookia sekä Nimenhuuto –palvelua ryhmien sisäisen kommunikaation välineenä.

Valmentaminen

Seuran tavoitteena on tarjota valmentajalle aina täysipainoinen keskittyminen itse asiaan siten, että muista joukkueen asioista huolehtii yhteyshenkilö, joukkueenjohtaja tmv.

Suurin osa seuran valmentajista on koulutettuja, vähintään I-tason valmentajia. Valmentajat kokoontuvat säännöllisesti valmentajatapaamisten merkeissä, joissa tavoitteena on jakaa kokemuksia ja oppia toinen toiselta.

Juniorivalmentajat tekevät oman joukkueensa harjoitussuunnitelman aina kaksi kuukautta eteenpäin jotka seuran juniorivastaava kommentoi ennen varsinaisten harjoitteiden suunnittelua. Suunnittelua ohjaa “Valmentajan vuosikello”, jossa lajiharjoittelun lisäksi otetaan laaja-alaisesti kantaa esim. kesäohjelman suunnitteluun, testaamiseen, Pelisääntöjen laatimiseen jne.

Laadukas juonioritoiminta

Seuralla on nimetyt henkilöt (juniorivastaavat), jotka koordinoivat juniorijoukkueiden toimintaa yhteistyössä seuran, valmentajien, pelaajien ja heidän vanhempien kanssa. Juonioritoiminnassa hyödynnetään myös aktiivisesti Nuori Suomi –materiaaleja, esim. Pelisääntömateriaalit.

Vapaaehtoistoiminta, yhdessä tekeminen

Nalessa arvostetaan yhdessä tekemistä ja kaikille pyritään löytämään sopiva rooli olla mukana ja apuna. Vapaaehtoistyötä tehdään seurassa talkootöiden muodossa, mytta myös apuvalmentajana harjoituksissa, projektipäällikkönä kehityshankkeissa jne. Lisäksi joukkueilla on omat sisäiset vastuut esimerkiksi Mikasa-mimmien tai tapahtumakoordinaattorien muodossa.

5.   Organisaatio ja roolit seurassa

Joukkue

Pelaaja – harjoittelu ja pelaaminen, talkootyöt, toimitsijatehtävät

Joukkueen kapteeni – tsemppari, joukkueen äänitorvi