Seuran historia

Historiikki

Naarasleijonat NALE ry. on helsinkiläinen lentopalloseura. Sen juuret löytyvät valtionhallinnosta 1970-luvun alkupuolelta. Ministeriöiden ja keskusvirastojen kuntourheiluyhdistys MIKE alkoi silloin järjestää virastojen välisiä lentopallosarjoja, mukana oli myös 12 naisjoukkuetta. Metsähallituksen joukkueen vetäjä Seija Tamminen kokosi näistä syksyllä 1975 oman joukkueen, Naarasleijonat.

Ensimmäinen leijonajoukkue

Ensimmäisessä joukkueessa Seijan lisäksi pelasivat Raili Bergman, Riitta Henttonen, Tuula Rytkönen, Tuula Liljander ja Oili Soinisalo Vesihallituksesta, Marja-Leena Komulainen Ilmatieteen laitoksesta, Raili Markkula Rautatiehallituksesta sekä Armi Söderström ja Rea Wallenius Puolustusministeriöstä. Rea ehdotti joukkueelle nimeä Naarasleijonat. Näin siis valtion leijonasta juontuu seuramme omaperäinen nimi. Joukkuetta valmensi Seijan apuna Antero Sumulehto Maanmittaushallituksesta. Harjoittelu- ja pelivuoro järjestyi Snellmaninkadun ruotsalaiselta kansakoululta ja kesällä pelattiin kerran viikossa Eläintarhan lentopallokentällä. Sana aktiivisesta lentopalloryhmästä levisi.

Toiminta laajenee

Toiminnan laajentuessa NALE liittyi 25. huhtikuuta 1979 Kunto ja Terveys ry:n jaostoksi. Rekisteröityneen seuran alaisuus avasi tien Suomen Lentopalloliiton sarjoihin. NALEn joukkueet pelasivat 2- ja 3-sarjassa. Lentopallojaoston perustavassa kokouksessa oli läsnä 18 jäsentä. Puheenjohtajaksi valittiin Seija Tamminen, sihteeriksi Oili Soinisalo-Henttonen sekä rahastonhoitajaksi Tuula Helanen. Johtokuntaan valittiin lisäksi Paula Kianne, Marja-Leena Komulainen ja Meeri Lavikainen. Tilintarkastajiksi valittiin Raili Bergman ja Tuula Rytkönen..

Nale itsenäistyy

Naarasleijonat NALE ry:n perustava kokous pidettiin 7.12.1982. Puheenjohtajuus säilyi seuran perustajalla Seija Tammisella seuraavat kymmenen vuotta. Sihteeriksi valittiin Sirkka Peltokorpi, rahastonhoitajaksi Tuula Helanen ja johtokunnan muiksi jäseniksi Marja-Leena Komulainen, Leena Rutanen ja Maarit Pietilä.

Kilpailutoiminta

Lentopalloliiton sarjojen lisäksi seura on osallistunut aktiivisesti piiri- ja aluesarjoihin sekä lukuisiin turnauksiin ympäri Suomea. Pisimmät kilpailumatkat leijonalauma on tehnyt Tanskan Kogeen 1980 ja Saksaan 1987.

Muut projektit

Nalelaiset ovat osallistuneet vuosina 1980 ja 1990 SVUL:n nuorten suurkisoihin ja niissä pelanneet turnauksissa ja voimistelleet näytöksissä. Seuran alulle panema Pönttökisa kokosi varttuneempia pääkaupunkiseudun lentopalloilijoita muutaman vuoden välein leikkimieliseen kisailuun. Muita sisäisiä turnauksia ovat Kinkkuturnaus ennen joulua, Simaturnaus ennen vappua ja seuran avoin Beachmestaruusturnaus kesällä. Istumalentopallo, pesäpallo ja jalkapallokin ovat olleet mukana seuran harrastuskuvioissa.